شورای امنیت تحریم‌ها علیه جولانی را لغو کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد، تحریم‌ها علیه رئیس دوره انتقالی سوریه را لغو کرد.

به گزارش سیمای انرژی، شورای امنیت سازمان ملل روز پنج‌شنبه با قطعنامه‌ای پیشنهادی آمریکا برای لغو تحریم‌ها علیه «ابومحمد الجولانی» معروف به «احمد الشرع»، رئیس خودخوانده سوریه موافقت کرد. 

الجولانی یک از سرکردگان القاعده بوده است. 

در متن قطعنامه آمده است: «(شورا) تصمیم می‌گیرد که احمد الشرع و "انس خطاب" وزیر کشور سوریه از فهرست تحریم‌های مرتبط با داعش و القاعده حذف شوند.»

 این قطعنامه با رأی موافق ۱۴ عضو شورا تصویب شد و چین رأی ممتنع داد.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، لغو رسمی تحریم‌ها علیه الشرع عمدتاً جنبه نمادین دارد، چرا که این محدودیت‌ها هر بار که وی به عنوان «رئیس‌جمهور سوریه» نیاز به سفر خارجی داشت، به حالت تعلیق در می‌آمدند. همچنین، مسدودسازی دارایی‌ها و تحریم تسلیحاتی نیز لغو خواهد شد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، قرار است روز ۱۰ نوامبر میزبان الجولانی باشد. وی پیش‌تر ادعا کرده بود که الجولانی «پیشرفت خوبی» در مسیر برقراری صلح در کشور جنگ‌زده‌اش داشته است.

اگرچه این نخستین سفر الجولانی به واشنگتن خواهد بود، اما دومین سفر او به ایالات متحده محسوب می‌شود. سفر نخست در ماه سپتامبر و در چارچوب نشست سازمان ملل انجام شد.

گروه «هیئت تحریر الشام» (النصره سابق) که  با القاعده مرتبط بود و الجولانی سرکرده آن بود، در ماه ژوئیه از فهرست گروه‌های تروریستی واشنگتن خارج شد.

در حالی که رژیم صهیونیستی بخش‌هایی از خاک سوریه را اشغال کرده، ترامپ امیدوار است که سوریه نیز به جمع کشورهای عربی بپیوندد که در چارچوب توافق‌های موسوم به «پیمان ابراهیم» روابط خود با تل‌آویو را عادی کرده‌اند.

یک مقام سوری پیش‌تر در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرده بود که سوریه انتظار دارد در سال ۲۰۲۵ توافق‌های امنیتی و نظامی با اسرائیل را نهایی کند.

از ماه دسامبر، رژیم صهیونیستی صدها حمله هوایی در خاک سوریه انجام داده و دمشق تاکنون واکنشی نشان نداده است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.