رویداد استارتاپی پترواینوتک در صنعت نفت برگزار می‌شود

به گزارش سیمای انرژی به نقل از دانشگاه صنعت نفت، کریم سلحشور، رئیس دانشگاه صنعت نفت، هدف از برگزاری سلسله رویدادهای استارتاپی پترواینوتک به شیوه سالانه در دانشگاه را «رصد کردن چشم‌انداز تعالی صنعت نفت کشور با توجه به رشد سریع توسعه فناوری‌های پیشرفته در صنعت نفت جهانی» به‌منظور افزایش اعتبار جایگاه و توان تولیدی وزارت نفت در میان رقبای منطقه‌ای و جهانی با دستیابی به دانش فنی مرتبط با این فناوری‌ها از طریق اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی کشور اعلام کرد.

وی اظهار کرد: برای تحقق این هدف‌گذاری ضروری است بستری برای ایده‌پردازی، تیم‌سازی و ساخت محصولات فناورانه در دانشگاه در نظر گرفته شود تا از طریق برگزاری یک رویداد مستمر و برنامه‌ریزی‌شده با راهبرد اصلی بسیج همه نهادها و توسعه همکاری‌های بین‌بخشی، زمینه تقویت فناوری‌های مورد نیاز در حوزه صنعت نفت کشور فراهم شود.

رئیس دانشگاه صنعت نفت طرح این رویداد جدید را به‌منظور افزایش توانمندسازی مراکز نوآوری و کارآفرینی موجود در چهار دانشکده آبادان، اهواز، تهران و محمودآباد برای شکل‌دهی به تیم‌های فناور در فناوری‌های استراتژیک صنعت نفت کشور و رشد آنها اعلام کرد و گفت: دانشگاه صنعت نفت برابر تکالیف اساسنامه خود یک دانشگاه مأموریت‌گرا بوده که همواره پیشتازی خود را در پیش‌بینی تدابیر برنامه‌ای برای پاسخگویی به نیازهای فنی و تخصصی صنعت نفت با برخورداری از فضای مشترک دانشگاه صنعت حفظ کرده است.

سلحشور ادامه داد: با توجه به دغدغه‌ها و اولویت‌های سال‌های اخیر صنعت نفت کشور، تصمیم بر آن شد که این رویداد استارتاپی سالانه در سال ۱۴۰۲ با محوریت «تکمیل زنجیرة ارزش احیای چاه‌های بسته و کم‌بازده» و یافتن راه‌حل‌های مهندسی به‌منظور رفع مسائل و چالش‌های فناورانه در این حوزه با بهره‌گیری از اکوسیستم علم و فناوری دانشگاه برگزار شود.

وی افزود: صـنعت نفت به‌شدت متـأثر از تغییـر و تحولات نو در محیط نوآورانه و فناورانه جهانی است و به این دلیل، نقش فناوری‌های پیشرفته در پیشبرد اهداف کوتاه و بلندمدت این صنعت، از دو جنبه نوع محصـول و فرآینـد بسیار حیاتی است. وجود شرایط ویژه در حوزه بالادستی صنعت نفت کشور به لحاظ نوع مخازن ایران کـه بیشتر از جـنس کربناتهة شـکافدار هستند و  ورود مخازن یادشده به نیمه دوم عمر خود در کنار تحـریم صـنعت نفت و گاز ایران که موجب بروز محدودیت در دستیابی کشور به فناوری‌های پیشـرفته شده است، لزوم پـرداختن بـه مسـائل موجود در فناوری‌های راهبردی صـنعت نفت از طریق توسعه اکوسیستم دانش‌بنیان کشور را جدی‌تر نشان می‌دهد.

رئیس دانشگاه صنعت نفت به فرآیند چندمرحله‌ای مورد نظر در رویداد استارتاپی پترواینوتک اشاره و تصریح کرد: برنامه‌ریزی انجام‌شده در این رویداد کشوری در سه مرحله متفاوت شامل اعلام نیازهای فناورانه در خصوص موضوع محوری، ایده‌پردازی، اعتبارسنجی و تشکیل واحدهای فناور برای تبدیل ایده به محصول در مراکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه دنبال خواهد شد.

سلحشور اظهار کرد: در مرحله نخست رویداد، به‌دنبال شناسایی موضوعات مبتنی بر اولویت‌های فناورانه صنعت نفت در تکمیل زنجیره ارزش احیای چاه‌های بسته و کم‌بازده برای هدایت ایده‌پردازی در سمت‌وسوی نیازهای واقعی صنعت برای تشکیل واحدهای فناور در راستای تحقق ایده تا محصول هستیم. در مرحله دوم این رویداد، صاحبان ایده‌های برتر که موفق به تشکیل واحد فناور شده‌اند، در مراکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه صنعت نفت پذیرش شده و با حمایت‌های مادی و معنوی دانشگاه،  طی چهار ماه فرآیندهای رسیدن به مرحله رشد را طی خواهند کرد تا به نمونه نخست محصول یا خدمات مرتبط به ایده و طرح فناوری خود دست یابند.

وی ادامه داد: در مرحله سوم و پایانی نیز طی یک رویداد سه‌روزه از دستاوردهای واحدهای فناور مرحله دوم رویداد رونمایی خواهد شد که این مرحله همراه با برگزاری نمایشگاه جانبی دستاوردهای دانش‌بنیان در صنعت نفت و نشست‌های جانبی برگزار خواهد شد، بنابراین این رویداد از ابتدای تابستان ۱۴۰۲ شروع و با برگزاری برنامه‌های مرتبط و جانبی تا اواسط پاییز ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.

منبع : شانا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.