منابع تحقیقاتی باید عادلانه توزیع شود/ لزوم به کارگیری نخبگان

به گزارش پایگاه خبری سیمای انرژی به نقل از وزارت بهداشت، دکتر یونس پناهی، در نشست پژوهشگران یک درصد پراستناد دنیا، با محوریت مرجعیت علمی تحقیقات و فناوری سلامت، اظهار داشت: اگر قرار است در کشور کاری انجام شود که برای مردم مفید باشد باید از همه ظرفیت‌های کشور استفاده شود. به کارگیری ظرفیت های نخبگان به خصوص در حوزه سلامت اهمیت حائز اهمیت بیشتری است زیرا در سلامت امکان خطا وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته که توفیق خدمت برای ما حاصل شد، سعی کردیم از نقطه نظرات اساتید استفاده کنیم؛ زیرا تحقیقات در کشور باید مساله محور، کاربردی و در راستای نیازهای کشور باشد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: سال گذشته در نشست معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور که در مشهد برگزار شد نیز در قالب طرح 8 ماده‌ای به تمامی معاونین اعلام و ابلاغ شد که تحقیقات کاربردی شود تا مشکلی از مشکلات کشور حل کند.

وی گفت: متولیان پژوهش باید سیاست‌های تحقیقاتی را براساس نیازهای کشور در قالب فراخوان به دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی ابلاغ کنند.

پناهی با بیان اینکه درحال حاضر نیازهای تحقیقاتی کشور احصا شده است، عنوان کرد: در این راستا دانشگاه‌های علوم پزشکی ماموریت‌محور شدند حتی در موسسه نیماد نیز سیاست‌های تحقیقاتی سروسامان داده شد، زیرا در موسسه نیماد باید کاری انجام شود که در دانشگاه‌های علوم پزشکی قابل انجام نیست. زیرا پژوهش باید هدفمند و جهت‌دار انجام شود.

وی تصریح کرد: پیرو ساماندهی سیاست‌های نیماد، این موسسه را مساله‌محور کرده و 10 کمیته در راستای نیازهای کشور تعریف شد. برای مثال، اگر روش‌های درمانی جدید مانند ژن‌درمانی، سلول‌درمانی یا پزشکی بازساختی برای درمان بیماری‌ها به کار می‌آید، در قالب فراخوان اعلام شد هر پژوهشگر علاقه مندی می تواند در این زمینه‌ها کار کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: ساختارها را هم در این راستا حرکت دادیم به این ترتیب دانشگاه ها را ماموریت محور کردیم تا در محور خاصی که برای آنها مشخص شده حرکت کنند و بودجه یک درصد هم برای فعالیت آنها در حوزه مشخص شده تخصیص می یابد.

تمام تلاش‌ها به کار گرفته می‌شود تا منابع تحقیقاتی عادلانه توزیع شود

وی درخصوص عدالت در توزیع منابع، خاطرنشان کرد: در کشور تمام تلاش‌ها به کار گرفته می‌شود تا منابع تحقیقاتی عادلانه توزیع شود سیاست بر این است که همه پژوهشگران به منابع تحقیقاتی دسترسی داشته باشند.

پناهی درخصوص مقالات حاصل از تحقیقات اضافه کرد: در مورد مقاله نوشتن هم باید اعتدال برقرار شود نباید انتظار داشته باشیم که همه پژوهشگران بتوانند مقاله بنویسند. برخی پژوهشگران در مقاله نویسی و برخی دیگر در فناوری نخبه هستند.

وی گفت: خوشبختانه در آیین‌نامه ارتقا اعضای هیات علمی حوزه آموزشی، پژوهشی و فناوری به خوبی دیده شده و مقاله از شکل سنتی خود خارج شده است. درواقع در این آیین نامه، ارتقای فرد را به ارتقای کشور گره زده شده است؛ یک آدم بزرگ در کشور بزرگ و در دانشگاه بزرگ دیده می شود. بنابراین رشد اساتید به مثابه رشد دانشگاه خواهد بود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در دنیا فاصله بین پتنت، ایده، پروپوزال و پایان‌نامه تا صنعت را شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد و هسته‌های فناور پر می‌کنند. صنعت در کشور ما مدل کارخانه‌ای دارد و دستورالعمل‌ها از روی کاغذ دیکته می‌شوند. اخیرا وضعیت بهتر شده و شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد و غیره این خلاها را پر می‌کنند.

وی گفت: درحال حاضر به موسسه نیماد بودجه خوبی تخصیص داده شده است و پژوهشگران می‌توانند در فراخوان های نیماد شرکت کنند. برای طرح‌های یک درصد هم بودجه خوبی وجود دارد که دانشگاه‌ها می توانند در راستای زیرساخت‌هایشان اقدام کنند، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز حمایت می کنیم.

لزوم به کارگیری نخبگان و جوانان در انجام پروژه‌های تحقیقاتی

پناهی گفت: باید روی افراد توانمندی که جزو نخبگان یک درصد هستند، سرمایه‌گذاری شود، زیرا این افراد ظرفیت به کارگیری جوان و نخبه و آزمایشگاه و غیره را دارد. بنابراین، به کارگیری نخبگان و جوانان در انجام پروژه های تحقیقاتی الزامی است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه موافق مقالات پرنویسنده (GBD) نیستم، اما به موقع و در زمان مناسب باید ساماندهی شوند، تصریح کرد: باید سعی کنیم که پژوهش ها به سمت قطب‌های آموزشی پیش روند. در این زمینه با دکتر باقری فرد جلسه ای برگزار شد تا شبکه های تحقیقاتی با قطب ها کنار هم قرار گیرند.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.